Obiady
Zupa krem z cukinii
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 30 minut
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
- 2 duże cukinie
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 2 cebule
- 2 średnie ziemniaki
- Natka pietruszki
- Olej 4 łyżki
- Rozmaryn
- Odorobina soli i pieprzu
- Awokado
- Kasza bulgur
- Ogórek świeży
Sposób przygotowania:
- Warzywa umyj, obierz (cukinię i ogórka zostaw ze skórką) i pokrój na części.
- W dużym garnku rozgrzej olej i wrzuć warzywa (poza ogórkiem), podsmaż na dużym ogniu około 5 – 7 minut cały czas mieszając.
- Gdy warzywa się podrumienią dolej wody, tak aby zakryła warzywa.
- Gotuj na małym ogniu około 20 minut i dodaj posiekaną natkę.
- Po ugotowaniu dopraw zupę, ostudź i zmiksuj na krem.
- Rozlej do talerzy i podawaj z miseczką ugotowanej kaszy, pokrojonym w kostkę awokado i ogórkiem.
Smacznego!