Kolacje
Zapiekanka ryżowa z jabłkami
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 45 minut
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
Skladniki na dwie porcje
- Ryż brązowy (50 g)
- Jabłka (100 g)
- Twaróg biały chudy (100 g)
- Jogurt naturalny 0% (150 g)
- Słodzik
Sposób przygotowania:
- Ugotuj ryż według opisu na opakowaniu. Jabłka obierz, usuń gniazda, pokroj na plasry. Jablka wsyp do garnka,podlej małą ilością wody i gotuj, aby zmiękły. Dodaj do nich słodzik.
- Ryż wymieszaj z jabłkami i twarogiem. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ok. 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika polej jogurtem. Możesz dosłodzić słodzikiem.
Wartości dla jednej porcji
Energia (kcal): 208
Białko: 16 g
Węglowodany: 35 g
Tłuszcze: 1 g