Kolacje
Sycące szparagi z patelni
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
- Pęczek zielonych szparagów
- Łyżka oleju kokosowego
- 4 jajka
- Pół szklanki mleka
- Opakowanie mieszanki sałat
- Pomidory
- Pół awokado pokrojone w części
- Garść prażonych orzechów lub pestek dyni
Szparagi umyj, osusz i odetnij 2 – 3 cm końcówek. Na patelni rozpuść olej i dodaj szparagi. Smaż przez 5 minut często mieszając drewnianą łopatką. Jajka połącz w szklance z mlekiem. Przypraw do smaku tak jak lubisz. Rozłóż szparagi na patelni i wlej masę jajeczną. Zmniejsz moc kuchenki, przykryj pokrywką i duś około 6 – 8 minut, dopóki jajka delikatnie się nie zetną. Przekrój omleta na 2 lub 4 części.
Na dużym talerzu rozłóż sałatę i pomidora. Na nich połóż połowę ciepłego omleta. Posyp awokado i orzechami.
Smacznego!