Obiady
Spaghetti z wołowiną
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 45 minut
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
- Makaron pełnoziarnisty spaghetti (50 g)
- Chuda wołowina mielona (100 g)
- Sos pomidorowy (150 g)
- Starty parmezan (20 g)
- Natka z pietruszki
- Mix sałat (100 g)
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron al dente (na półtwardo).
- Usmaż mięso na patelni teflonowej, dodaj sos pomidorowy, dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
- Gorącym sosem polej makaron, posyp parmezanem i posiekaną natką z pietruszki. Zjedz z miksem sałat.
Energia (kcal): 410
Białko: 37 g
Węglowodany: 38 g
Tłuszcz: 11 g