Obiady
Sałata z jajkiem i tuńczykiem
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:
Składniki na 2 porcje:
- Puszka dobrego tuńczyka (możesz użyć w oliwie, którą użyjesz do skropienia sałaty)
- Sałata lodowa
- 2 pomidory malinowe (zdecydowanie najpyszniejsze)
- Ogórek
- Cebulka
- 2 – 3 jajka ugotowane na twardo (do sałatki użyj schłodzonych)
- Przyprawy według gustu
Sposób przygotowania:
- Warzywa umyj, wysusz. Sałatę porwij na kawałki, pomidora i ogórka pokrój w dużą kostkę, a cebulę w krążki. Przesztudzone jajka pokrój na ósemki. Tuńczyka wyjmij z puszki i osącz.
- Delikatnie połącz składniki w dużej misce misce, skrop oliwą i dodaj zioła.