Obiady
Risotto z owocami morza
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 45 minut
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
- 150 g ryżu do risotto
- Opakowanie mrożonych krewetek (im większe tym lepiej)
- Opakowanie mrożonej mieszanki owoców morza (małże, kalmary, ośmiorniczki)
- Pół opakowanie mrożonego groszku z marchewką
- 4 łyżki oleju
- Przyprawy: sól, pieprz, lubczyk
Sposób przygotowania:
- Ugotuj ryż do risotto według instrukcji na opakowaniu wykorzystując do tego olej.
- Do ugotowanego ryżu dodaj opłukane owoce morza oraz marchewkę z groszkiem.
- Duś pod przykryciem około 15 minut, aby warzywa były półtwarde, a krewetki i owoce morza miękkie.
- Na koniec duszenia przypraw według uznania, ale nie przesadzaj z solą.
Smacznego!