Śniadania
Placuszki z zarodkami pszennymi, twarożkiem i miodem
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 30 minut
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
- 3 łyżki mąki jaglanej, owsianej lub innej
- 1 łyżka zarodków pszennych
- 2 jajka
- Małe opakowanie twarożku o niskiej zawartości tłuszczu i aksamitnej konsystencji
- Mleko lub woda (tyle, aby uzyskać półpłynna konststencję)
- 2 łyżki granoli
- 1 łyżka miodu (lub syropu z agawy lub syropu klonowego)
- Trochę oleju do smażenia lub PAMu
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w misce, na końcu dodając granolę i miód.
- Smażyć na rozgrzanej patelni, obrócić gdy placuszki zaczną się przyrumieniać.
- Możesz dodać mus z jabłek lub świeży owoc.
Smacznego!