Obiady
Pieczony łosoś z warzywami
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 45 minut
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
- Filet z łososia bez skóry (150 g)
- Brokuły różyczki (150 g)
- Ziemniaki (100 g)
- Pomidorki koktajlowe (6 sztuk)
- Cytryna
Sposób przygotowania:
- Umyj rybę, osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut do lodówki.
- Ziemniaki obierz (możesz umyć i ugotować ze skórką) i ugotuj w osolnej wodzie. Brokuły wrzuć na 3 minuty do osolonej, gotującej się wody.
- Łososia z pomidorkami wstaw do nagrzanego piekarnika (180 – 200 stopni) na około 25 minut.
- Podawaj rybę z warzywami z kawałkiem cytryny, posypane koperkiem.
Energia (kcal): 380
Białko: 39 g
Węglowodany: 28 g
Tłuszcze: 12 g