Śniadania
Owsianka z mlekiem migdałowym
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 5 minut (+ namoczenie płatków)
Czas przygotowania: 5 minut (+ namoczenie płatków)

Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów (np. żytnich lub owsianych)
- 1 łyżeczka lnu
- 1 garść orzechów (np. macadamia, laskowe, włoskie)
- Łyżka suszonych owoców (goji, morele, żurawina, rodzynki)
- Owoce (mandarynka, kiwi lub gruszka)
- Szklanka mleka migdałowego (lub innego)
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane namocz na noc lub ugotuj na mleku.
- Dodaj do płatków pozostałe składniki i pokrojone owoce.
- Dolej mleko, wymieszaj.
Smacznego!