Kolacje
Omlet z pomidorami i sałatą
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
- 2 jajka
- Plaster chudej wędliny drobiowej
- Zielona sałata
- Pomidorki Cherry (5 sztuk)
- Łyżka oleju
Sposób przygotowania:
- Roztrzep w miseczce 2 jajka (Jeśli użyjesz tylko jednego żółtka, wtedy posiłek straci na kaloryczności. Możesz również przygotować omleta z samych białek). Dodaj do masy pokrojoną w kostkę wędlinę. Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Wlej na patelnię masę jajeczną i usmaż omleta.
- Przygotuj sałatkę z pomidora i sałaty.
- Złóż omleta na pół i ułóż na talerzu z sałatką.
Komponuje się z herbatą 🙂
Energia (kcal): 240
Białko: 16 g
Węglowodany: 4 g
Tłuszcze: 16 g