Kolacje
Mini bruschetty – Rossignola Pizzaiola
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 25 minut
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:
Na 6 osób będziesz potrzebować:
- 6 grahamek (lub innych bułeczek pełnoziarnistych),
- Opakowanie Anchoies w oliwie, którą wykorzystasz,
- Słoiczek kaparów,
- 3 świeże pomidory,
- Słoiczek suszonych pomidorów,
- 6 plasterków suchej szynki (świetnie się sprawdza chorizo),
- Kulka mozarelli,
- Zioła i świeża bazylia
Sposób przygotowania:
- Przekrój bułki na pół i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Każdą z nich delikatnie polej oliwą z anchois.
- Pokrój w kostkę świeże pomidory i w paseczki suszone, odsącz kapary, pokrój w kostkę mozarellę i szynkę.
- Na każdej połówce bułki ułóż po trochu wszystkich składników.
- Na wierzchu ułóż anchois i świeżą bazylię. Posyp przyprawami. Włóż do nagrzanego piekarnika na około 10 minut.
Smacznego!