Kolacje
Kurczak z gotowanymi warzywami
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
- Cała pierś z kurczaka do upieczenia (na wiele porcji)
- Mieszanka warzyw (brokuł, marchew, kalafior, cukinia – mrożone lub świeże)
- Zioła do drobiu
- Oliwa 1 łyżka
- Zielona herbata
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka natrzyj ziołami i odrobiną pieprzu, włóż do naczynia żaroodpornego i włóż do rozgrzanego piekarnika na około 45 minut.
- W czasie pieczenia kurczaka wrzuć warzywa do wrzącej wody i gotuj parę minut, aby były półtwarde.
- Wyciągnij mięso z piekarnika i odkrój część wielkości połowy pięści. Pokrój na paseczki.
- Dodaj warzywa polane łyżką oliwy.
- Na zakończenie posiłku wypij zieloną herbatę.
Smacznego!