Obiady
Kurczak i dużo warzyw
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 40 minut
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:
Składniki dla 4 – 6 osób
- Filet z kurczaka
- Opakowanie makaronu pełnoziarnistego
- Mieszanka warzyw, np. mrożone lub sezonowe (500 g)
- Mix sałat (opakowanie)
- Kiełki (ja użyłam kiełek rzodkiewki)
- Ogórek świeży
- Zioła i przyprawy
- Łyżka oliwy
Sposób przygotowania:
- Ugotuj makaron al dente.
- Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw np. curry, wrzuć na gorącą patelnię z odrobiną oleju i delikatnie podsmaż (około 10 minut).
- Wrzuć do kurczaka warzywa, podlej wodą i duż pod przykryciem około 10 minut, tak aby warzywa były półtwarde.
- Połóż na talerzu sałatę z kiełkami, pokrojonego ogórka. Skrop warzywa oliwą.
- Ułóż porcję makaronu i kurczaka z warzywami w proporcjach przedstawionych na zdjęciu.