Śniadania
Koktajl bananowo-migdałowy
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:
- Kubeczek jogurtu naturalnego lub sojowego
- Średni banan
- Garść migdałów
- 2 łyżki płatków owsianych zalanych wrzątkiem na noc (miększe płatki są smaczniejsze i łatwiej strawne)
- Łyżeczka jagód goji (lub żurawiny)
- Łyżeczka nasion chia (lub lnu)
- Kilka owoców do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Wrzuć do blendera jogurt, banana, migdały, płatki owsiane, jagody goji, nasiona chia i wszystko zblenduj.
- Jeśli wolisz rzadszą konsystencję koktajlu dolej trochę mleka lub mleka roślinnego lub wody (zaoszczędzisz kalorie).
- Przelej do szklanki i udekoruj owocami.
Smacznego!