Obiady
Kasza gryczana ze szpinakiem
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy gryczanej
- 4 garście świeżych liści szpinaku (może być mrożony)
- 2 ząbki czosnku
- 5 suszonych pomidorów
- Odrobina soli morskiej
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
- Ugotuj kaszę tak, aby wchłonęła całą wodę.
- Szpinak umyj.
- Czosnek obierz i pokrój w części.
- Pomidory pokrój w kawałki.
- Na patelni rozgrzej oliwę z pomidorów, dodaj czosnek i lekko podrumień.
- Dodaj pomidory, a następnie szpinak.
- Poczekaj moment, aż szpinak delikatnie zmięknie i dodaj kaszę.
- Wszystko wymieszaj, przypraw.
Smacznego!