Śniadania
Kanapki z jajkiem i łososiem
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 10 min
Czas przygotowania: 10 min

Składniki:
- 2krokmi żytniego chleba razowego (50 g)
- Jajko ugotowane na twardo (1 sztuka)
- 30 g wędzonego łososia<
- Garść rukoli
- Łyżeczka serka kremowego (5 g)
- Sól, świeżo mielony pieprz
- Sok z cytryny
- Kawa, herbata bez cukru
Sposób przygotowania:
- Chleb posmaruj serkiem, posyp rukolą. Jajko pokrój na plasterki, ułóż na chlebie.
- Łososia pokrój na kawałki, połóż na jajku.
- Posyp solą i pieprzem.
- Możesz skropić sokiem z cytryny.
Energia (kcal): 281
Białko: 18 g
Węglowodany: 28 g
Tłuszcze: 13 g