Kolacje
Jarmuż z soczewicą
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
- 1/2 opakowania jarmużu
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy z pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki soczewicy (z puszki lub ugotowana)
- Pieprz
- Szczypta soli morskiej
Sposób przygotowania:
- Obierz czosnek i pokrój na kawałki.
- Pomidory pokrój,
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, chwilę podsmaż.
- Z jarmużu usuń twardą łodygę.
- Dodaj do czosnku pomidory, a następnie jarmuż. Wymieszaj.
- Dodaj trochę wody i duś pod przykryciem około 7 minut.
- Dodaj do jarmużu soczewicę, wymieszaj i podgrzej.
- Przypraw.
Smacznego!