Śniadania
Jaglanka z warzywami
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 25 minut
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 małego pora
- szklanka różyczek brokułu
- marchewka
- pietruszka
- 1/2 cebuli
- łyżeczka oleju kokosowego
- odrobina soli himalajskiej
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Kaszę dokładnie opłucz. Odmierz 2 razy więcej wody niż kaszy, zagotuj wodę, dodaj kaszę i zmniejsz ogień. Gotuj, co jakiś czas mieszając przez około 10 minut. Następnie odstaw, żeby kasza wchłonęła całą wodę.
Marchewkę i pora zetrzyj na tarce o grubych oczkach, białą część pora pokrój w talarki, a cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę i pora, przyrumień. Następnie dodaj marchewkę i pietruszkę, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem około 5 minut. Na koniec dodaj kaszę, przypraw i wymieszaj.
Smacznego!