Kolacje
Grilowane warzywa z sezamem
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 25 minut
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:
- Pół papryki
- Pół cukinii
- 4 pieczarki
- 1/3 bakłażana
- Mała cebulka
- Garść zielonej sałaty
- Łyżka prażonego sezamu
- Łyżka oliwy z łyżeczką octu balsamicznego
Sposób przygotowania:
- Warzywa umyj i osusz.
- Z papryki usuń gniazdo i pokrój w dość grube paski.
- Cukinię ze skórką pokrój w cienkie plastry.
- Bakłażana pokrój w cienkie plastry.
- Pieczarki pokrój w plastry.
- Cebulę pokrój w pióra.
- Przygotowane warzywa ułóż na formie do grilowania i włóż do rozgrzanego piekarnika na około 20 minut. Możesz również przygotować warzywa na patelni, dusząc je do momentu gdy będą półmiękkie.
- Upieczone warzywa połóż na sałacie, polej dressingiem i posyp sezamem.
Smacznego!