Obiady
Bataty, warzywa i łosoś
Autor: Aleksandra Żelazo
Czas przygotowania: 30 minut
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:
- Szklanka pokrojonych w paski batatów (słodkich ziemniaków)
- 1/2 opakowania mieszanki mrożonych warzyw
- Filet z łososia (około 120 g)
- Pieprz, sól
- Zioła według upodobań
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Łososia umyj, osusz, delikatnie posyp solą i pieprzem.
- Pokrojone bataty połóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem , posyp ziołami i włóż do nagrzanego piekarnika na około 25 – 30 minut.
- Po 15 minut pieczenia dołóż do piekarnika łososia. Piecz 15 minut.
- Warzywa wsyp na patelnię, podlej wodą, przykryj i duś tak, aby zachowały jędrność.
- Bataty, warzywa i łososia przełóż na talerz.
Smacznego!